Η Intel παρουσίασε τον “υπερτούμπανο” δεκαπύρηνο Core i7, ο οποίος (ναι, σωστά μαντέψατε) στοιχίζει μία μικρή περιουσία!

Σκληρός δίσκος χωρητικότητας 15TB από την Samsung το τέλος των HDD είναι πολύ κοντά
April 16, 2016
Malvertising: τι είναι και πως να προστατευτείτε
November 12, 2016
Show all

Η Intel παρουσίασε τον “υπερτούμπανο” δεκαπύρηνο Core i7, ο οποίος (ναι, σωστά μαντέψατε) στοιχίζει μία μικρή περιουσία!

Οι Extreme Editions των επεξεργαστών της Intel προορίζονται για ένα συγκεκριμένο κομμάτι καταναλωτών, οι οποίοι δεν διστάζουν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ικανοποιήσουν τις “high-end” ορέξεις τους. Στο πλαίσιο της Computex 2016, η Intel αποφάσισε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στον χώρο του computing με την ανακοίνωση του απίστευτα γρήγορου Core i7 6950X Extreme Edition. Η συγκεκριμένη πρόταση που προξενεί ιλίγγους έρχεται με 10 επεξεργαστικούς πυρήνες, οι οποίοι φυσικά υποστηρίζουν τεχνολογίαHyperthreading, προσφέροντας στα χέρια του χρήστη ένα μικρό εργοστάσιο για multitaskingκαι “τρέξιμο” απαιτητικών εφαρμογών.

Intel Core i7 decacore 2

O Core i7 Extreme Edition που ανακοινώθηκε στην Computex μπορεί να στοιχίζει 1.723$ (αυτό σίγουρα πρέπει να πόνεσε), αλλά είναι με διαφορά ο κορυφαίος των κορυφαίων! Πέραν των δέκα πυρήνων (είναι ο πρώτος στο είδος του), ο απίστευτα ισχυρός i7 έρχεται με 25MB μνήμη cache (25% περισσότερη από τη προηγούμενη γενιά i7 EE), ενώ μάλιστα είναι ο πρώτος που υποστηρίζει μνήμες τύπου DDR4-2400 και έρχεται με τη λειτουργία Turbo Boost Max 3.0 που μπορεί να εκτινάξει ακόμη περισσότερο την απόδοση του ακόμη και κατά 15% παραπάνω από το κανονικό. Φυσικά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα Extreme Edition chipset αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι μπορείτε να “ταράξετε” τον δεκαπυρήνο Core i7 στο overclocking! Αν και η υπερβολικά υψηλή τιμή του, καθιστά την συγκεκριμένη Extreme Εdition, όνειρο θερινή νυκτός για τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο δεν να αποτελεί ένα μοναδικό επίτευγματης τεχνολογίας των υπολογιστών και της Intel!