Σκληρός δίσκος χωρητικότητας 15TB από την Samsung το τέλος των HDD είναι πολύ κοντά

Αν είστε φανατικοί PC gamers, τότε σίγουρα o H/Y σας θα διαθέτει SSD (Solid State Drive) δίσκο για παιχνίδια/γρήγορη έναρξη και έναν δεύτερο «παραδοσιακό» σκληρό δίσκο (HDD) για αποθηκευτικούς λόγους.

Ο λόγος για αυτό είναι – εδώ και χρόνια- το αυξημένο κόστος των SSD σκληρών αλλά και η αδυναμία τους να διατεθούν σε εκδόσεις με υψηλή χωρητικότητα. Αυτά όμως μέχρι σήμερα, αφού η Samsung φαίνεται πως βάζει λουκέτο στο… μέλλον των παραδοσιακών HDD’s (Hard Disc Drives) με την ανακοίνωση του PW1633a Solid State Drive με χωρητικότητα – παρακαλώ- 15TB!

Το πολλά υποσχόμενο SSD της Samsung δεν βασίζεται σε παραδοσιακά πρότυπα μετάδοσης δεδομένων (PCIE ή SATA), αλλά επιλέγει την ταχύτατη τεχνολογία Serial Attached SCSI (SAS) στα 12Gbps, η οποία είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμη σε πιο «επαγγελματικές» large scale λύσεις στην αγορά, αλλά στο μέλλον θα είναι διαθέσιμη και σε home PC’s. Το νέο SSD της Samsung υποστηρίζει ταχύτητες γραφής/ανάγνωσης στα 1200 MBps ενώ «γράφει» δεδομένα στα 32Κ IOPS (Input/Output Operations Per Second) και έρχεται εφοδιασμένο με 16GB (!) RAM για caching!

H Samsung βασίζει πολλά στην αξιοπιστία του συγκεκριμένου SSD και ισχυρίζεται ότι μπορεί να διεκπεραιώσει έως και 15,36TB δεδομένων την ημέρα, χωρίς σφάλματα, ενώ η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Τι λέτε; πλησιάζει το τέλος των παραδοσιακών HDD’s;

Πηγή:digitallife.gr