Εργαλεία αξιολόγησης SEO

Κατά καιρούς όλοι όσοι έχουν δημιουργήσει ή διαχειρίζονται ένα website έχουν εντοπίσει την ανάγκη να ελέγξουν την κατάσταση του SEO τους. Σίγουρα έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ρυθμίσεις, το περιεχόμενο μας τηρεί τους απαραίτητους κανόνες αλλά σίγουρα μία “άλλη” οπτική δεν βλάπτει.

Έτσι κι εγώ έχω κατά καιρούς δοκιμάσει διάφορα εργαλεία είτε από sites που δίνουν δωρεάν (μέχρι ένα βαθμό) αυτή την υπηρεσία, είτε από πρόσθετα στον Google Chrome (που τυχαίνει να χρησιμοποιώ). Παρακάτω ακολουθεί μία εnδεικτική λίστα.

Websites

 

seositecheckup.com

seo site check up

Είναι ίσως από τα πιο γνωστά online εργαλεία μέσω του οποίου μπορείς να ελέγξεις το “σκορ” του website σου. Σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις εγγραφή ώστε να δεις αναλυτικά τα αποτελέσματα σου. Μπορείς επίσης μετά την ολοκλήρωση του τεστ να τα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου σε μορφή .pdf , ή να τα αποστείλεις με την μορφή email στην διεύθυνση που επιθυμείς.


 

www.site-analyzer.com

site-analyzer.com

Εξίσου δημοφιλές εργαλείο. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι παρόμοιος με του seositecheckup.com με την διαφορά (βασική θα λέγαμε) ότι είναι επί πληρωμή. Σoυ δίνει την δυνατότητα να κάνεις εγγραφή και να χρησιμοποιήσεις ένα 3-day trial των υπηρεσιών του. Μετά την ολοκλήρωση δείχνοντας το σκορ σου δείχνει και τα σωστά και “λάθος” στοιχεία στο website σου. Η ανάλυση εδώ είναι πιο λεπτομερείς και περισσότερες προτάσεις.


 

www.pluginseo.com

How-to-Slove-SEO-Problem-in-Your-Blog-Site1

Το συγκεκριμένο εργαλείο φαίνεται να υστερεί σε σχέση με τα προηγούμενα καθώς οι περιγραφές του μπορούν να χαρακτηριστούν λίγο “φτωχές” και δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου τα τελικά αποτελέσματα.


 

www.woorank.com

home-features-progress

Δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα. Είναι επί πληρωμή από έναν αριθμό ελέγχων και μετά. Σαν αρνητικό εγώ πάλι θα εντοπίσω και θα επισημάνω το ότι δεν μπορείς να κατεβάσεις τα αποτελέσματα σου με σκοπό να τα μελετήσεις και να τα διορθώσεις.

Να σημειωθεί εδώ πως όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και αποτελούν καθαρά μία υποκειμενική άποψη.

Επεκτάσεις Chrome

Εδώ συναντάμε μία πληθώρα επεκτάσεων που με ένα απλό κλικ μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση του δικού μας  αλλά και οποιουδήποτε άλλου website. Ο κάθε ένας από μας σίγουρα χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία τέτοια επέκταση.

Open SEO Stats

Κατά την γνώμη μου με διαφορά η καλύτερη και πληρέστερη επέκταση. Δίνει αναλυτικότατες πληροφορίες ακόμα και μέσω alexa.

Web Developer Checklist

Εργαλείο που εμφανίζει μία μπάρα με χρώματα τα οποία αλλάζουν ανάλογα με το πόσο καλό SEO έχει η εκάστοτε σελίδα. Επιπλέον εμφανίζει μία λίστα με τις προτεινόμενες διορθώσεις ανάλογα με τα σφάλματα.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά Online εργαλεία και επεκτάσεις που κάνουν την ίδια και ίσως και καλύτερη δουλειά. Μπορείτε να προτείνετε αυτό που χρησιμοποιείται εσείς ή να μοιραστείτε την εμπειρία σας αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από τα παραπάνω.