Επισκευή κάρτας γραφικών

Το Laptop σας παρουσιάζει οριζόντιες γραμμές στην οθόνη ή εμφανίζει άσχημη εικόνα με προβλήματα ; Δεν ανάβει η οθόνη του Laptop ; Δεν ξεκινάει καθόλου ο φορητός σας ;

Έχετε πρόβλημα στην κάρτα γραφικών του Laptop σας και ακούτε μόνο το ηχείο του Laptop να κάνει beep ;Σίγουρα για να γίνει σωστή διάγνωση θα πρέπει να έρθει στο εργαστήριο μας για να μπορέσουμε να μετρήσουμε την τάση στο ολοκληρωμένο κύκλωμα της VGA του Laptop πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Μπορείτε να κάνετε ένα απλό τεστ για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο ότι υπάρχει πρόβλημα στην οθόνη του Laptop ή πρόβλημα στον inverter ή στην καλωδιοταινία του monitor. Συνδέστε το Laptop σας με μια εξωτερική οθόνη. Αν και στην εξωτερική οθόνη εξακολουθούν τα ίδια ή και παρόμοια συμπτώματα όταν ανοίγετε το Laptop τα συμπτώματα των χαλασμένων γραφικών παρουσιάζονται και στην οθόνη όπου φαίνεται το logo του κατασκευαστή (π.χ. Acer, Sony Vaio, Toshiba, Dell, HP, IBM κλπ) τότε υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα γραφικών του Laptop.

Αν η οθόνη το φορητού υπολογιστή σας δεν ανάβει καθόλου, εμφανίζει διάφορες γραμμές στην οθόνη ή ακούτε να λειτουργεί το σύστημα ψύξης του χωρίς να δίνει σήμα στην οθόνη τότε πολύ πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα με το chip της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σας ή κάποια άλλη βλάβη στην μητρική πλακέτα (motherboard).

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να αναλάβουμε την  πλήρη αποκατάσταση της βλάβης του υπολογιστή σας με την διαδικασία του Reballing.

Τα βήματα  που ακολουθούμε:

  • αρχικά είναι διάγνωση της βλάβης κι ο εντοπισμός του προβλήματος.
  • Στη συνέχεια η πλήρης αποσυναρμολόγηση του φορητού υπολογιστή καθαρίζοντας το από σκόνη, βρωμιά, κτλ
  • Έπειτα με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού – BGA Reballing Machine γίνεται η αποκόλληση του chip της κάρτας γραφικών από την μητρική πλακέτα κι καθαρίζουμε τα υπολείμματα που έχει αφήσει το chip πάνω στην μητρική
  • Καθαρίζεται το chip με τη χρήση σταθμού θερμού αέρα και στη συνέχεια τοποθετείται σε πλυντήριο υπερήχων ώστε να απομακρυνθεί οποιοδήποτε ξένο σώμα από την επιφάνεια του chip
  • Τοποθετούνται καινούριες επαφές (balls) στην επιφάνεια του chip
  • Επανατοποθετούμε το chip πάνω στην μητρική πλακέτα ώστε να γίνει η κόλληση του με την χρήση της μηχανής BGA Reballing Machine
  • Συναρμολόγηση της συσκευής
  • Εκτέλεση συγκεκριμένων δοκιμών (Stress test) ανάλογα με το μοντέλο και το είδος της συσκευής

Η παραπάνω διαδικασία με συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις ακλουθείτε για την επισκευή κι άλλων συσκευών όπως κάρτα γραφικών Desktop, Tablet, Smartphone και Παιχνιδομηχανών αναλόγως το μοντέλο.

Έχουμε την δυνατότητα να παραλάβουμε το Laptop ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή σας παρουσιάζει πρόβλημα από τον χώρο σας σε όλη την Ελλάδα με την χρήση της εταιρείας ταχυμεταφορών που συνεργαζόμαστε.  Η διάγνωση της βλάβης είναι δωρεάν και σε περίπτωση μη επισκευής το κόστος για εσάς είναι μόνο τα μεταφορικά.